zondag 16 januari 2011

Vandaag de eerste bellyboat snoekdag van 2011 !

Vandaag zag het er goed uit, de temperatuur was goed en de rest van het weer ook, dus de bellyboat zat al snel in de auto.
De nieuwbouw vlak bij Utrecht werd opgezocht.
De eerste twee uurtjes waren bagger, dus stak ik even de straat over voor een ander water.
En daar was het na een half uurtje eindelijk raak, de eerste snoek werd gehaakt, maar helaas klapte hij er weer af.
Wat een bekijks heb je altijd in die nieuwbouw, gelukkig wel meestal leuke reacties en een hoop verbaasde blikken.
Na weer een goed half uurtje dan eindelijk weer een aanbeet en dit keer bleef hij aan de haak kleven, en 73 cm lag even later op mijn schoot.
Hierna weer even een tijdje niets, maar stilletjes was ik al tevreden met deze snoek.
Maar ik ging door en de volgende snoek meldde zich. Maar ook deze schoot van de haak. Daar zat meer in dacht ik en ja hoor, de volgende vis klapte op de rapala xrap jointed en 61 cm snoek komt uit het water.

Nog geen 20 minuten later volgde er weer een klap op het aas en 62 cm snoek kwam uit het water. Deze werd vlug weer te water gelaten en daarna viste ik nog een paar worpjes verder.
Ik kreeg nog een mooie aanbeet van een fout in het water geparkeerde fiets en kon ternauwernood mijn x-rap redden.
Hierbij kreeg ik kramp in beide kuiten en had ik ook nog last van een volle blaas. Plassen is in de nieuwbouw geen optie, dus vlug gingen de spullen in de auto en snel reed ik naar huis. Dan is plassen best wel lekker.
En zo kwam er weer een eind aan een lekker middagje bellyboaten.
Laten we hopen dat het weer zo zacht blijft, dan kunnen we volgende week wel weer een middagje of misschien een hele dag plannen en dan weer met de bellyboat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De Pet!

De pet! Een soort Ilja Gort pet nog nooit gewassen. Ik pak hem net op van de kapstok, hij was een beetje hard, mag ook wel na een 10 jaar of...