dinsdag 18 maart 2014

VIJF EURO!!!!


De afgelopen tijd is er weinig geschreven, dit komt door de drukte de  Missie, missie en nog eens missie.
Het vreet energie, maar dat had ik al een gemeld het is nu bijna dagelijks te noemen dat ik langs het water te vinden ben.
Ook moet je profiteren van het weer, de zon schijnt en dan lekker langs het water is dan toch ook weer onspannend te noemen af en toe gelijk vanuit het werk nog even werpen.
Ik shrijf net wel dat het druk is, maar ik begin de laatste twee weken eigenlijk best heel ontspannend te vissen.
De missie zit er bijna op op een enkele snoek na heb ik er bijna 250 in de pan!
Af en toe zit ik wel te denken hoe zou het eruit zien als al die snoeken op een hoop liggen.
Het is nu met het mooie weer wel moeilijk een rakkertje te vangen.
Zo ben ik nu voor de tweede keer met Rogier maar eens op een verboden plek geweest ook weer om wat spanning in het leven te roepen.
En omdat de visgronden bijna uitgeput, of af gevist zijn, het is echt elke hoek uit peuteren voor snoek.
We willen niet steeds de zelfde rakkers op het menu hebben, dit komt wel eens voor omdat er op sommige stukken meer snoek zit dan loop je nog wel eens een zelfde rakker tegen het lijf.
Ik ga nu niet te veel vertelen hoe een visdag is verlopen.
Behalve die van afgelopen woensdag.
maar eerst even de foto,s van de laatste tijd ook die van vandaag. Vandaag was een drama Buster kwijt en hengel in drie delen, hij was tweedelig!!
Het verhaal van woensdag was spanning te top!!
Rogier en ik hadden afgesprokken nog even een hengeltje te werpen ik hoefde niet al te veel snoeken meer te vangen nog 12 stuks op dat moment. De vaart ging er een beetje uit de zondag er voor 1 snoek, de dinsdag 1 snoek wel veel lossers en volgers.
(Ik schrijf ook altijd de lossers volgers en missers op, en de lossers dat zijn er veel dit seizoen snel geteld 189 stuks, in de 70 volgers en een 40 missers)PFFFFFFFFFFFT
Ik moet dan toch nog flink aan de bak om de laatste snoeken in de pan te werken.
Dus woensdag weer oppad zoals hierboven al vermeld.
We begonnen maar eens op een stukje waar het de laatste tijd niet al te best is.
Maar zulk soort stekken geef ik toch altijd nog wel kans zeker omdat de vangsten daar niet sterk zijn, er kan altijd weer een nieuwe vis opduiken je weet maar nooit.
Na dat we daar een goede 20 minuten bezig zijn werpt Rogier zijn aasje in een aan de overkant staande boom .
Hij kan doen wat hij wil maar hij krijgt het aas er niet uit, hij besluit er een stuk omlopen van 10 minuten voor over te hebben.
Daarna bij de boom laat zeggen overhangend struikgewas, besluit hij er in te klimmen hangend en klimmend als een aap gaat hij richting zijn stukje kunstaas.
Hij hangt bijna plat boven het water, ik begin te filmen want je weet maar nooit of er iets leuks gebeurd, en Rogier lang uit in het water komt te liggen.
Ik roep nog of hij met de film Frie Willie bezig is!
Na dit stukje acteer werk te hebben gevolgd met camera blijkt het dat ik niet zo'n erg goede camera man ben. Ik heb niet op de opname knop gedrukt, geveegd of hoe je dit tegenwoordig doet met je mobiel.
Rogier heeft intussen zijn aasje weer uit de boom en is na een stevige wandeling weer aan het water.
Er wordt flink wat afgeworpen , maar niets gevangen het loopt inmiddels alweer tegen 18.00 uur en geen vis in de pan.
We gaan maar eens wat anders ondernemen, kan het niet legaal dan illegaal maar vis zal er komen.
Dit doen we op een stuk zogenaamd natuur gebied, je mag er niet vissen maar wel de honden uitlaten in laten zwemmen en de eieren van eenden of welke vogel dan ook plat stampen.
Dus wij nemen ons het recht toe om er te gaan vissen, dit is niet om iets goed te praten maar zo is de stand van zaken daar en zo is het op nog meer plekken in en rondom Utrecht.
We zijn er ongeveer 20 minuten aan het vissen todat we een groen autootje voorbij zien rijden de bestuurder al kijken naar ons.
We hadden hem in de verte al aan zien komen, en hebben de hengels al in het gras geworpen.
Op dat moment doet Rogier net of dat hij aan het bellen is, en ik met een verrekijker over de weilanden tuur, en zo raast de auto voorbij en verdwijnt uit het zicht.
Daarna eindelijk een volger, die heel rustig voor de kant blijft liggen, ik kan het aas verschillende keren voor de rakkert zijn neus langs halen er gebeurd niets.
Ik roep Rogier die komt kijken en ik leg het aas vlak voor de neus van de snoek om Rogier te laten zien dat deze rakkert geen aanstalten maakt om het aas te pakken.
Maar plotseling schrikt deze rakkert, en klapt op mijn BBZ en gaat er mee aan de haal.
Na een heftig gevecht komt deze rakkert even later op de kant 80 cm.
We besluiten weg te gaan van dit stuk het wordt te ondiep en dan is het blad harken, ik had er hier een paar meer verwacht.
We besluiten een ander verboden stuk te pakken, hier heeft Rogier ook een volger ook deze blijft vlak voor zijn kunstaas stil liggen Rogier beweegt het aasje iets en dan duikt de rakkert er vol op.
Deze 84 cm maar graat mager, enof deze nu al afgepaaid is het zou kunnen!!
Hierna is het een tijdje rustig, het begint iets te schemeren en ik zeg nog tegen Rogier dat het vrij rustig is.
Dan komen de snoeken in eens tot leven Rogier lost er 1 ik krijg een volger of twee dan Rogier weer een losser en gelijk komt er bij mij een dikkerd achter de BBZ aan.
Dan zien we aan de overkant een politie auto voorbij rijden die ter hoogte van ons ineens stilstaat en de auto keert en rijd terug richting ingang bos stek waar wij begonnen waren met vissen.
Dit zegt ons genoeg inpakken en weg wezen als ware stropers kruipen we onder het prikkeldraad door. Het kunstaas gaat snel van de hengel af de tas in en we gaan met een omweg het bos uit.
Dit is spanning ten top, het is weer eens iets anders dan alleen maar het standaard snoeken.
Alles mag op dit stuk behalve vissen!!!
Wij zijn na een fikse wandeling weer bij de auto en de politie is nergens te zien, het is al weer donker en keren naar huis terug.
Dan de vrijdag ik besluit maar weer eens alllen op pad te gaan Mike kan om de één of andere reden niet Rogier is een lang weekend naar Londen. Dus ik moet het alleen doen het zijn inmmidels nog maar 11 snoeken die er in de pan moeten komen! Ik ben rond 11.00 klaar met werk en besluit gelijk te gaan vissen. De eerst ruim twee uur vissen is het taai de eerst vis dient zich dan ook pas om 14.00 aan. Daarna nummer 2 dat is een kwartier later, dan volgen er verschillende lossers nummer 3 komt ook in de pan.
Dan is het drama door een niet al te slimme beweging met de hengel doet de top brekken weg tweedelige hengel, lang leve de driedelige! Dan weer retour auto andere hengel halen en dan weer met de auto terug, alles weer in orde om verder te vissen na twee worpen Buster vast onder de brug.
Deze is niet meer te redden, en de volgende Buster wordt aan de speld gehangen dan volgen snoek nummer 4 en 5. Het is dan ook weer tijd om naar huis te gaan ik vind het mooi geweest, zaterdag weer een dag, Mike gaat dan wel mee.
Mike vraagt zich af waarom ik niet meer bel, maar ik bel hem wel en app hem ook maar als meneer niet reageert dan houd het een keer op. Ik vertel hem dat hij zelf ook wel kan bellen,als hij zin heeft om te vissen.
Maar weg gaan aan de slag dit op een stuk waar we echt hoog uit ooit 1 of 2 snoeken hebben gevangen.
Mike doet er 1 worp en het is gelijk raak, maar dat is dan ook de enigste snoek op het gehele stuk.
Wat is hij er blij mee voor hem blijft het competitie, voor mij de wedstrijd met mijzelffie!!
Na zeer korte tijd heeft Mike snoek nummer twee en zijn grijns wordt steeds breeder.
Maar wie wil er nu zo'n tweedehands snoekje vangen, het beestje is volgens mij al verschillende malen door de gehakt molen geweest.
Even later lost hij weer een snoek, ik loop iets door en krijg een flinke aanbeet het enige wat overblijft is een grote kolk.
Ik ga weer richting Mike die weer terug is op de plek van zijn geloste snoek, ik doe een worp en vraag of dat op de plek is van de losser hij knikt bevestigend.
Gelijk duikt er een rakkert op mijn aas en deze komt in de pan.
                                              Sliepuit!!!!

We gaan verder ik los echt een flink aantal rakkers zef een flinke die half op de kant weer het water in glijd ik wil hem wel tellen maar besluit het niet te doen, mijn eer te na hij was op de kant maar ik wil ze in de hand!!
Mike pak voor deze dag snoek nummer 3 en 4, ik blijf achter met 1 stuks en moet dan nog 5 snoeken voor de 250 stuks.
We besluiten naar huis te gaan.
Zondagochtend!!!!!

Ik heb de gehele zaterdag avond zitten dubben, zal ik het risico nemen vroeg op te staan dus voor zons opkomst aan het water staan op een bepaalde stek en zo de laatste 5 snoeken in de pan zien te krijgen.
Of zal ik een paar uurtjes uitslapen, vanaf een uur of 3.30 lig ik te woelen in bed, ik zit steeds te denken over die laatste 5 snoeken ik wil het eigenlijk dit weekend afronden.
De tijd kruipt voorbij, en begin rond een uur of 5.30 de slaap te vatten en besluit dan toch maar even uit te slapen en dit tot een uur of 8.00 dan ga ik er snel uit en besluit de laatste 5 op een legale wijze te vangen.
Dit op een stuk waar ik dit seizoen en keer of twee ben geweest maar totaal geen snoek heb gespot.
Normaal zat daar niet van dat hele grote spul een ker een uitschieter van 91 cm en dat over een jaar of 5 vissen daar.
Ik heb maar tot 11.30 dus ook nog weinig tijd en dan is 5 snoeken vangen een hele opgave zeker als je er soms een hele dag voor nodig hebt of zelfs in de zelfde vis tijd maar 1 snoek vangt.
Maar het besluit staat vast rond 8.30 sta ik dan ook op de plaats van bestemming, na de 3 worp is het al raak de eerste rakkert van 61 cm komt snel in de pan even vlug een klein fotootje en terug kan de kleine rakkert.
Ik ga snel verder ook dat stomme bijgeloof komt weer voorbij, dit maal gooi ik dat overboord ben ner helemaal klaar mee!!
Dat bijgeloof dit en dat het is maar hoe je er mee omgaat.
Maar dan duurt het wel weer een kleine 40 minuten voor de eerste vis en die lost, het zal ook wel weer eens niet.
Daarna een 20 minuten verder er schieten drie snoeken weg 1 kleine dan 1 iets groter en nog 1 weer iets groter.
Da's mooi 3 stuks alle drie er uit zou helemaal mooi zijn, maar zo is het leven niet!!
Na nog een worp schiet er weer een kleine rakkert over het kunstaas, dan nog een worp die draai ik lekker rustig binnen en dan tot vlak tegen de kant. Dan met een wilde duik springt er vanuit het water de grootste rakkert van de 3 vol op de Buster en na flink wat spartelen kan deze eindelijk in de pan 72 cm schoon aan de haak.
Dat formaat valt me niets tegen dat is echt lang geleden dat ik dat in deze sloot ben tegen gekomen.
Zeker wat ik tot nu toe ben tegen gekomen, het was echt niet veel meer op deze stek er is een hoop vis weg gevangen door de vis vereniging, en herplaatst. Dit in veband met een nieuw te bouwen woonwijk hier dicht in de buurt, ik denk dat dit zo ongeveer de laatste hier tot nu toe zullen zijn.
Maar we gaan verder ik komstraks nog op een mooi stuk terecht en 2 snoeken vind ik toch al mooi.
Dan is het weer een heel stuk niets op nog weer een losser na, jammer eigenlijk met al die lossers de laatste tijd had ik alles al kunnen hebben.
Dan na verloop van tijd kom ik op het mooiste stuk daar waar ik zeker een jaar of 5 geleden misschien zelfs al 6 jaar, ooit een snoek van 91 cm heb gevangen.
Dat had ik mdaar eigenlijk ook noiit verwacht maar de rakkert zat er toch.
Het zou een mooie afsluiter van het seizoen zijn als er nu nog zo iets zou zitten en dan ook nog op het aas zou duiken de Buster heb ik inmiddels vervangen door een aasje van spro de trippel rapper of zoiets ben de naam kwijt.
In iedergeval roodwit of wit rood hoe je het wilt zien!
Ik doe dit omdat het water toch wat troebel is, ik doe een mooie verre worp precies iets om een hoek van het water wat in een kruispunt is verdeeld. En dit naar de rechterkant richting een laag liggende spoorbrug.
Zo vis ik mooi een paar leuke voor mij uitziende hotspots mee.
Één vlak tegen de brug twee de hoek  en drie nog wat ruige rietstengels op een klom in het water, en vier de plek waar ik ooit de 91,er heb gepakt.
Voor dat het aasje de hoek heeft gepasseerd voel ik al een bonk, maar dat kan net zo goed iets van water planten zijn, dan gaat het aas de hoek om en weer bonk, bonk en een flinke kolk!
Dan is het bij mij de gedachte kans verkeken want als dit een ervaren rakkert is zal deze niet gauw nog een toehappen.
Maar ik besluit toch nog wel een worp te doen, en als er niets gebeurd zeker nog een paar.
Dan weer het zelfde ritueel ik ben wel wat meer op mijn hoede nu, meer concentratie hengel vaster in de hand, en spanning die stijgt.
Het aas is net door de bocht en weer een kolk mis, en dan weer een kolk maar dan is het raak ook vol pak hij het kunstaas ik zie het rodekopje van de spro trippel rapper in de muil verdwijnen.
Dat zit wel goed en ik krijg de wilde bras na enige tijd onder controle.
Vlug pak ik de rakkert bij zijn vel maar dan slaat het drama toe het aas wordt uit de bek geschud.
De rakkert valt op de grond rolt door het mulle zand richting waterkant blijft net iets achter een paar rietstengels hangen!
Ik maak een snoek duik richting deze rakkert plat op de grond en weet net de rakkert weer te pakken.
Al kruipend kom ik weer een beetje overeind met de beide handen om de middel van de snoek die zich nog steeds niet gewonnen geeft.
Ik heb meer moeite om de snoek op het land te bedwingen dan in het water.
Maar het lukt en een fietser die verwonderd aan het kijken is hoe ik aan het stuntelen ben om een snoek uit het water te houden.
Maar deze rakkert telt even meten snel op de foto na eerst het nodige zand te hebben verwijderd.
Dit is weer zonde maar het kon niet anders, en zo kan hij in de pan 86 cm.
Wat een gevecht was dit, ik begin er nu wel vertrouwen in te krijgen dat ik snoek 4 en 5 ook nog wel op de kant krijg, na nog een losser.
Dan zie ik wer een smal prut slootje doe er een paar worpen maar helemaal niets ik besluit mezelf om te draaien en weer naar de andere kant te gaan, Dan hoor ik plons en draai me weer om, en doe er maar een gooi naar.
Er duikt gelijk weer een rakkertje over het aas.
Ik laat de boel even met rust anders wordt het helemaal niets.
Ik ga weer even aan de andere kant van het tussen liggende fietspad in het water werpen.
Daar is het ook helemaal niets .
Dus weer terug naar het slootje war ik plons hoorde, en daar maar weer een worp.
Dan is het raak en kan snoek nummer 4 in de pan 45 cm.

Het is nu weer tijd om aan de terug tocht te beginnen, ik loop de weg weer terug langs het water en het daar naast gelegen spoor. tijdens de terug toch loopt er een zonderling figuur van buitenlandse afkomst, zwart haar baard zwarte jas aan grote rug zak.
Deze loopt op zijn manier het spoor te controleren, loopt een heel stuk met mij op, gaat dan weer terug het spoor af kan niet aan beide zijde is water. Dan loopt hij weer verder, ik vertrouw de zaak niet misschien een koperdief die vooraf aan het kijken is wat er te halen valt.
Misschien een terrorist, of misschien iemand die zelfmoord wilt plegen je weet het niet.
Ik bel 112 maar die verbinden mij door met de spoorweg politie en die vragen de locatie.
Die geef ik door na aangeven van een vrouw die ook al eerder had gebeld naar 112 hij schijnt er al een tijdje te lopen. Naderhand komt er nog iemand die het raar vind en ook al gebeld heeft.
Zo maak je nog eens wat mee op een zondag ochtend.
Hoe het met de vreemde snuiter is afgelopen weet ik verder niet. Wat ik wel weet dat als ik niet door ga met vissen de laatste snoek nummer 5 nooit vandaag in de pan krijg.
Tijdens het verder vissen heb ik nog weer een volger dan nog weer een losser, het wil niet zo best die laatste snoek.
Dan ben ik weer waar ik begonnen ben en los daar ook weer een rakkert misschien wel die rakkert die ik vanochtend als eerste had gevangen, al leek deze net iets groter!
Het is mooi geweest en moet als een speer naar huis om 12.00 zou ik thuis zijn douchen en dan om 13.30 weer bij het jaarbeurs plein aanwezig zijn een middagje Jerrsy Boys en daarna een hapje eten!

We beginnen aan de maandag, ik besluit niet tot aanstaande vrijdag te wachtenom de laatste snoek in de pan te krijgen!
Ik ga nog even een sstukje dicht in de buurt proberen, daar waar ik zeker weet dat al de vis is weggevangen en herplaatst dus niet het stuk van zondag.
Ik kan daar werpen wat ik wil maar geen snoek of iets dergelijks te vinden.
Dan zie ik dat het stuk aan de andere kant van de weg nog een tiental meters bij iemand de tuin in loopt!
Ik besluit daar nog een worp te doen, hier duikt gelijk een rakkertje van een centimeter of 40 over mijn kunstaas, en daarna nog twee keer en laat zich verder niet meeer zien.
Dan neem ik nog een ander ook slecht stuk mee, en blijf gelijk met mijn spro aasje achter een halve in het water liggende boom hangen.
Dit is pas een aanbeet ik moet behoorlijk werken om de boom binnen te halen.
Tijdens deze actie zie ik een stukje papier in het gras liggen, er staat op 5 EU.
Ik moet nu toch even mijn ogen schoon veegen 5 EU, da's 5 EURO!!
Ik ga dit nu toch eens even van dichtbij bekijken.
Inderdaad 5 Euro hoe bestaat het 5 euro en zomaar langs de waterkant in een polletje gras verstopt!
Het is en blijft altijd een verrassing langs de waterkant.

Dan vandaag ik besluit weer even gelijk vanuit het werk weer een paar worpen te gaan doen!!
Vanmiddag maar eens op het landgoed van mjn grote vriend Wibi de pianist.
Hier doe ik maar enkele worpen een stuk of 20 maar dit levert wel snoek op tenminste een volger van een centimeter of 65 die loopt mij een beetje in de maling te nemen en dit zo erg dat ik besluit er mee te stoppen. Ik stop er ook mee omdat dit ook weer een grijs gebied stek is dus niet toegestaan om te vissen of misschien wel het grenst aan de zeister hengelaars vereniging.
En je zou zien en mee maken dat er misschien net controle of zoiets zou komen.
Du spullen de auto in en weer naar huis, en na 200 meter staat er politie aan de kant van de weg die daar de boel afspeurt vlak bij Wibi zijn huis, dus ik was denk ik net op tijd weg.
Morgen maar weer even op pad het heeft geen haast, dus elke dag een paar worpen geen lange sessie's.

Op naar een volgend avontuur en A JE TO !!!

De teller die staat nu op 249 stuks nog 1 te gaan!!!

1 opmerking:

Het mag niet!

    Wat een weer, wat een weer! Op zo'n manier komt er toch echt niks van vissen, en kun je alleen maar afwachten dat het betere tijden ...