donderdag 20 september 2012

Louhg Derg de vierde visdag 2012 !!!!

We stonden  vandaag maar weer eens vroeg op. Om 6.00 uur ging de wekker alweer. Ik zette hem even op snoozz, zo kon ik net even 5 minuten langer blijven liggen om fit aan de vierde visdag te beginnen. Ik maakte even voor Jos en mijzelf een lekker Iers ontbijt klaar, net als elke ochtend eigenlijk. Dit heb je wel nodig met een dag op het water, net als altijd ook een colaatje erbij en voor Jos een bakkie koffie.
We moesten zorgen dat we rond 8.30 uur weer beneden bij de brug klaar zouden staan. Ferdinand had de boot weer in orde laten maken en had voorgesteld om ons af te zetten met boot en al, vlakbij een

 haventje in de buurt van Holy Island. Zo hoefden we niet een heel eind te varen en waren daar dus lekker op tijd. Dat scheelde weer een tochtje van zeker een uur met de boot. De dag begon een beetje miezerig. Er stond weinig wind, maar die zou deze dag nog wel een beetje toenemen naar windkracht 4 en dat is een lekker briesje en goed te doen. Een tochtje van koud tien minuten en we zaten weer gebeiteld op onze stek. Alleen begonnen we nu aan de andere kant van het Island tegen de rietkragen aan. Dit stuk lijkt een beetje op Nederlands water als je zo tussen de rietkragen zit. We wierpen hier elk hoekje uit, maar dat leverde helaas geen snoek op. Jos pakte hier vorig jaar een mooie ruime

metersnoek! Dan maar weer naar de andere kant van het Island, hier driftten we keer na keer overheen, maar er kwam geen vis in de boot, en dit terwijl we er toch goed twee uurtjes aan het driften waren geweest. Ik had het hier wel gezien en Jos misschien ook wel,  die vindt alles best; een beetje dobberen met de boot vindt hij ook wel fijn. We zetten weer koers naar de vaste werpstekken waar we de rare Sassenheimers ook weer tegenkwamen. Weer hadden we het idee dat ze ons volgden of steeds als ze in de gaten hadden dat we naar een andere stek gingen ze ons te vlug af wilden zijn en vol gas gingen ze er dan als eerste vandoor. Ik zou het niet gek vinden als ze op een keer zonder benzine zouden komen te staan of een keer vol op de rotsen zouden varen (als dat al niet een keer is gebeurd). Jos en ik deden flink ons best om een snoekje te pakken, maar wat er ook gebeurde: geen graat te vinden. We gingen maar wat slepen en legden hiermee de nodige kilometers af, maar zonder resultaat. Dan maar weer wat stekken afwerpen, maar ook dit zonder één snoek tegen te komen. Dan weer slepen, maar weer zonder resultaat. Hierna gingen we nog maar wat werpen en dat leverde na lang zwoegen nog een snoekje van 60 cm voor mij op. Zo eindigde deze dag op het water alweer, we gingen weer wat inkopen doen, want de cola was bijna op, evenals de bacon voor het ontbijt en de eieren en witte bonen in tomatensaus. Daarna weer eten halen bij Spicy River. We gingen vandaag maar eens voor Sheesh Kebab met chips en chickenwings, in plaats van Sheesh kebab met chickenwings en chips en een flinke bak knoflooksaus.


 Na deze maaltijd gingen we ons opmaken voor de dansavond. We deden maar niet mee, want deze mensen zouden er alleen maar een trauma aan overhouden als wij mee zouden doen. We zijn gewoon veel te goed in de Ierse dans.
De oudjes en sommige jonkies maken zich op voor de avond en gaan zo de pan uit swingen.
Deze pasjes kan ik ook, maar vandaag even niet. Ik geef toe dat ik toch te moe ben om te dansen.
Jos wordt nog gevraagsd door de eigenaresse van de Anchor Inn om te dansen, maar probeert hierop uit het raam te kruipen. Achteraf zit zijn volle buik van het eten in de weg, dus vluchten uit het raam lukt hem niet.
Maar de eigenaresse heeft de boodschap begrepen en laat Jos met rust.
Dan kijken we nog wat dans pasjes af die ik ze vorig jaar heb geleerd!
En zo komt er aan deze veelbewogen dag weer een einde. Morgen weer vroeg op ze geven een behoorlijk beetje wind op. Holy Island zal wel niet gaan gebeuren!


Op naar dag nummer vijf op Lough Derg!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Soms heb je van die momenten!

  Afgelopen donderdagavond maar weet eens met de pen op karper. Rogier belde of ik zin had even op karper te gaan vissen. Nu moet ik zeggen ...