zondag 11 december 2011

Hopeloos of verwend!!

Ik kon vandaag nog even een paar uurtje vissen, dus snel in de auto naar een plaats waarvan wordt gezegd dat er veel snoek zit.
Nu ben ik er al vaker geweest, maar ik laat dit dorp de laatste twee jaar eigenlijk voor wat het is.
Het water is er altijd of bruinachtig gekleurd of grijs met een groene waas er over, kleigrond doet dit water verkleuren.
Er moet dus snoek zat zitten, maar ik heb er nog nooit echt veel uit kunnen krijgen, het is ook verkassen van de ene naar de andere stek.
Maar ik besloot toch maar weer eens een poging te wagen. Bij aankomst ziet het er beroerd uit; het eerste stuk dat ik wil nemen is bij een druk bezochte exporuimte en ik kan de auto er totaal niet kwijt, dus verder maar weer.
Het volgende stuk ziet er ook beroerd uit, met zeer veel waterplanten in staat van ontbinding.
Maar ik besluit het toch maar te proberen, je weet maar nooit. Driftig wordt er tussen de drijvende drab door gevist en na een worp of 15 mag de eerste er uit.
Het is een geweldenaar en hij doet of hij al 83 cm is, zoveel kabaal maakt het rakkertje. Vlot gaat het kleine dondertje van 38 cm op de foto.
Ik loop dit stuk nog verder af en kom nog een vliegvisser tegen. Het is ook het vliegvisdorp van Nederland, dus waarom zou je ze niet tegenkomen. Ik maak even een kort praatje en ga snel weer verder.
Even later duikt er weer een mooie 70+ snoek langs de Buster, hierna nog één van een kleiner formaat.
Daarna los ik een van beide nog een keer en dan is het niets meer. Dit is trouwens ook de stek waar ik een paar jaar geleden een meter snoek heb gevangen, maar die zal ik wel niet meer tegen komen.
Ik verlaat deze stek en ga op zoek naar nieuwe stukjes in de omgeving. Dit neemt weer de nodige tijd in beslag en eindelijk vind ik weer een nieuw stukje. Maar het duurt hier lang voor de volgende rakker zich aandient.
Deze duikt twee keer langs het aas en de derde keer is het hangen: 46 cm. Ook deze doet zich groter voor dan hij is, dit komt zeker omdat er verder geen snoek zit. Heer en Meester, dus een baasspelertje.
Voor de rest is deze stek prut, en ik moet weer mijn uiterste best doen voor een nieuwe stek, maar ook op de nieuwe stek is het helemaal niets.
Weer verkassen dan maar, er is water zat, maar er zijn of te veel waterplanten, of het water is veel te troebel, en het oog wil ook wat.
Nieuwe stek dan maar weer, ook hier troebel water, maar ik besluit het toch te proberen en na een worp of 8 heb ik eindelijk weer een snoek: 64 cm. Deze heeft ook de kleur van het water aangenomen, de bleekscheet.
Ik zoek hier nog wat verder, maar er is niets meer te vinden wat op snoek lijkt. Dit dorp begint met de letter H van Hopeloos.
Het kan ook zijn dat ik teveel verwend ben de laatste tijd, misschien moet ik wel even pas op de plaats maken.
Ik ga weer richting huis en kom door het plaatsje Odijk. Hier zie ik nog een hoekje water en een paar worpen doen kan nooit kwaad en dan: bonk, bonk op de hengel en weg vis. Dit voelde groot, maar verdere pogingen leveren niets op.
Dan ga ik nog even bij Wibi in de achtertuin een paar worpen doen en daar schuift er nog twee keer een klein rakkertje over de Buster.
Ik heb het gehad en ga lekker naar huis om de vuurkorf even uit te testen voor de Kerst, Jos komt dan langs en dan moet de vuurkorf wel werken.

Op naar een volgend avontuur!!!

3 opmerkingen:

 1. Ik kan niet wachten op die vuurkorf. Zorg voor een hoop hout!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je nou een schildersoverall aan, Rembrandt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee Pieter,
  Dat is mijn zomerse camo broek.
  Ik pas mijn kleding aan de kleur van het water aan .

  BeantwoordenVerwijderen

Soms heb je van die momenten!

  Afgelopen donderdagavond maar weet eens met de pen op karper. Rogier belde of ik zin had even op karper te gaan vissen. Nu moet ik zeggen ...