woensdag 20 juni 2012

Op pad met de nieuwe Bellyboat!!

Het is zover, nadat ik gisterenavond de nieuwe Bellyboat startklaar had gemaakt, kon ik vandaag lekker vlot naar de waterkant. Brood, cola en sigaretten gingen in de zijvakjes, nou, zeg maar gerust vakken!
De vakken van de oude en de nieuwe Bellyboat zijn een wereld van verschil, ik kan nu bijna voor de hele week brood en drinken meenemen en dan kan er ook nog een slof sigaretten bij. Ook kan ik de hengelsteun beter plaatsen en de dieptemeter, en er zitten nu mooie houdertjes op om mijn blikje cola in te plaatsen, dus geen gevaar meer dat die zomaar omvalt .
Nu zitten er achter op de rugleuning ook nog twee vakken; één met ritsluiting en één zonder. Daar kan mooi eventueel  mijn regenjas in, maar vandaag was deze bestemd voor de accu van de dieptemeter.
Achteraf had ik daar natuurlijk weer spijt van. Dat ding zat me tijdens de vaart behoorlijk in de rug te duwen en dat gaf een ongemakkelijk gevoel, maar ik had er geen zin in om dat weer anders te doen.
Dat zou ik wel doen tijdens een plaspauze. Normaal doe ik dat wel een paar keer per vistocht, maar nu natuurlijk niet, dus het was een ongemakkelijke tocht. Ook omdat er een behoorlijk windje stond, ik had moeite om de boel op koers en snelheid te houden. Ook kwam ik er achter dat mijn waadpak lek was. Hier baalde ik weer enorm van en dat precies op mijn zitvlak. De gaatjes waren in ieder geval zo groot dat ik ze makkelijk kon vinden. Maar wanneer dit nu weer gebeurd was ik; heb er geen idee van!
En zo viel zo'n eerste tocht in mijn nieuwe Bellyboat toch een beetje tegen. Volgende keer maar iets beter nadenken over hoe en wat ik moet doen. Ik pakte met de soort wind die er vandaag stond ook maar eens een kanaal of vaart als visstek, daar zat je wat meer uit de wind. De vangst viel ook behoorlijk tegen. Weer had ik één keer een flinke baars achter het aas aan en ik loste een snoekje van een centimeter of 60. Dat was ook eigenlijk alles wat er gebeurde; op het natte achterwerk na.

Dus ik zou zeggen: op naar een volgend avontuur!!

1 opmerking:

Irritante karper!

  Vandaag maar weer een paar uurtjes met de vlokhengel erop uit geweest. Het was er weer voor met de ruisvoorn wil het nog niet echt. Maar a...