zondag 10 juni 2012

Nog maar weer een Keer!

Dan nog maar een keer, ik was net even thuis aan het bijkomen van het flipperdeflapperen toen Roderick kwam vragen of ik nog zin had om met hem te gaan snoeken.
Na eerst even overleg te hebben gepleegd met moeders de vrouw die er totaal geen bezwaar tegen had, kon ik weer op pad. De vrouw had nog wat schilderklusjes liggen en kon daar alle rust goed bij gebruiken. Op naar het water, we gingen maar eens richting Westbroek en Tienhoven, in die regio aldaar. De eerste slootjes zaten vol met drijfplantjes en dergelijke daarna zagen we slootjes met hoge begroeiing aan de kanten, dan daar maar tussendoor, sluip-door-kruip-door, maar ook hier vond ik niet wat ik er van verwachtte en moeilijke worpen waren het resultaat. Dan maar weer een ander stukje opzoeken. Ook hier stond de begroeiing tot aan de oksels, maar het water was daar wat breder dus dat was iets makkelijker werpen.  Na zo'n 45 minuten tijgeren en survival  kon de eerste snoek van de middag op de kant. Even opgemeten en het beestje had de mooie lengte van 78 cm.


Hierna hebben we de rest van het water nog even onveilig gemaakt, maar er was niets meer te bekennen.
Toen maar weer een ander stukje met een paar worpjes hier, een paar worpjes daar en een paar onder een bruggetje. Na 3 worpen had ik een misser die fors over de Buster heen dook en die zich niet meer liet zien. Roderick was druk aan het waterplanten vissen, maar vermaakte zich verder prima. Ik had op het nieuwe stuk even later nog een losser en drie volgers, maar daar bleef het ook bij.Rodrick mocht dit keer dan wel niets vangen, maar plaatjes schieten ging hem goed af en dat mag ook gezegd worden! En zo was het toch nog weer leuk; 3 uurtjes vissen met zijn twee├źn.

Op naar een volgend avontuur!7 opmerkingen:

 1. oud zeister spreekwoord:Als de bal is in het land ligt de hengel langs de kant

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En als er voetbal is in alle hoeken is het snel gedaan met al dat snoeken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het hele jaar door is het van vis,vis,vis maar als er voetbal is dan gaat het mis !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel veel snoeken en ook vis vragen zich af waar Age is

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 10 juli de cult in tivoli

  BeantwoordenVerwijderen

Irritante karper!

  Vandaag maar weer een paar uurtjes met de vlokhengel erop uit geweest. Het was er weer voor met de ruisvoorn wil het nog niet echt. Maar a...