zaterdag 2 juni 2012

Een avondje met Roderick!! 27/05 2012

Na op de zondag eerst een rustdag  te hebben gepland kon de avond even voor het snoeken worden gebruikt.
Roderick had wel zin om mee te gaan, dus gingen we er samen op uit in korte broek. De bedoeling voor mij was grote snoek.
Maar eigenlijk zijn de kansen niet groot met dit warme weer, dus ik hoopte er maar het beste van.
Roderick had niet veel interesse in snoek, hij vindt ze toch een beetje eng, bang dat zijn vingers er aan gaan denk ik en dan kan hij dan  minder in zijn neus peuteren.
Maar zoals gezegd gingen we op pad en goed gehumeurd naar het water.
Het lag er strak bij, bij mij ging de Buster aan de speld en bij Roderick de Meps spinner nr 6.
En daarmee wilde hij baars zien te vangen. Nu is dit een spinner bij uitstek voor baars, dus afwachten of het hem lukt zo'n kleine gestreepte rover te pakken.
Na 15 minuten was het raak voor hem, een leuke baars van rond de 20 cm mocht aan de kant komen.
Roderick is nog niet zo'n held wat betreft het vasthouden van vis, maar na even te hebben voorgedaan hoe hij hem vast moest houden kon hij eindelijk met de baars op de foto.

Hierna kon het baarsje weer retour en kon er verder gevist worden.
Korte broek en snoeken gaan eigenlijk niet samen, de brandnetels blijven nogal eens aan je benen hangen, maar dan staan er altijd wel weer plantjes naast die de brand van de netel weghalen als je daar de blaadjes van over je benen heen wrijft.
Na nog een goede twee uur te hebben doorgevist moesten we deze avond verder visloos afsluiten, met uitzondering van nog een enkele losser voor mij. En zo zie je; het is niet altijd vis in de pan en een keertje niets vangen hoort er ook bij.
Roderick was blij dat hij zijn vader had verslagen, maar ik was niet op baars aan het vissen, dus deze stand is toch echt 0 tegen 0, want baarzen tellen niet in een snoekuitje, dus helaas voor Roderick!

Op naar een volgend avontuur

2 opmerkingen:

Irritante karper!

  Vandaag maar weer een paar uurtjes met de vlokhengel erop uit geweest. Het was er weer voor met de ruisvoorn wil het nog niet echt. Maar a...