zondag 17 juni 2012

De deur staat op een kier!!

Het schiet al weer op we gaan maar weer eens de boel updaten.
De deur staat al weer op en kier, we zijn de boel weer volop aan het klaarmaken voor Ierland.
De titanium onderlijnen zijn klaargemaakt en uitsluitend het beste van het beste is aan materiaal gebruikt. Het kunstaas wordt ook langzaamaan geselecteerd. Of we nu ook weer zoveel meenemen als in 2011, dat moeten we nog even bekijken. Ik denk het niet, met de jaren worden we wijzer.
Vorig jaar was het al iets minder als  de twee jaar ervoor, nu gaan we weer decimeren, het is tenslotte alleen maar ballast wat je meeneemt.
Maar deze mag mee; de grote Striker met forelkleur, een aasje dat altijd wel zijn werk doet. Vorig jaar ging er helaas één te water en keerde nooit weer terug, een zeemansgraf was zijn deel (en dat is controle van je lijn, als dat niet gebeurt is het weg aas). En zo hebben we weer een speler die mee gaat; de Balzer Baars dit is een trolaasje. Hier werden vorig jaar tijdens het slepen snoeken op gemist, maar werken doet hij.


Je moet wel begrijpen dat dit geen Nederlands elftal selectie is, hier gaat een veel betere voorbereiding aan vooraf. Het zijn niet zomaar een paar dure voetballers die hun werk niet doen, nee, dit zijn de echte spelers. Ze kosten soms iets meer dan twee Whoppers bij de Burger King, maar dat is altijd nog wel een paar miljoen minder dan een Wesley Sneijder of een andere waardeloze voetballer die zijn werk niet doet. En deze spelers doen hun werk, ook al wissel je ze nog zo vaak. Ze houden hun mond en lopen niet onnozel te kakelen dat ze meer geld willen of niet worden opgesteld. Ze vreten ook je geld niet op als ze geblesseerd zijn door elk wissewasje, een muggenveeg langs de benen of zo iets. Ook het team dat deze spelers begeleidt doet zijn werk, zorgvuldig worden de spelers behandeld. Het team bestaat uit slechts twee coaches, namelijk Age en Jos. Deze kosten alleen maar de heen- en terugreis naar Ierland plus overnachtingen, en gewoon wat te eten, zoals Whoppers, Spicy Chicken Wings of iets van een Indaas soort Kebab gewikkeld in een pannenkoek (of een grote 16oz T-bone steak). Niets meer en niets minder. Geen dure overdreven hotels met whirlpool of zwembad om bij te komen, maar een normaal 6-persoons huisje dat van alle gemakken is voorzien. Kijk, het hoeft geen geld te kosten om topprestaties neer te zetten met een goed Team. En als vele vrouwen, kennissen en familieleden denken dat vissen in Ierland duur is: NEEN, NEEN, NEEN, voetbal is duur, dat is weggeooid geld, al die reisjes om achter een stel zwakke voetballers aan te reizen die niets maar dan ook niets presteren. Duizenden euro's worden zo over de balk gesmeten, en wat dacht je van al die reclames op tv, alles voor niets en wie gaat dat weer betalen? Wij!!
Huppakee, weer 3 cent op een blikje cola erbij, een Big Mac: huppakee, ook weeer duurder. Tja, die tv-commercials moeten toch ergens door betaald worden, en zo komen we maar dieper en dieper in de recessie, allemaal door dat voetbal. En dan zeggen ze nog dat het geld op gaat leveren! Nee, al die spulletjes en gadgets kunnen zo ongebruikt weer de prullenbak in. Zo zijn roofvissers; niet alles wordt gebruikt, of hij gebruikt wat er aan materiaal is, er zijn ook geen vlaggetjes of sjaaltjes nodig om ons aan te moedigen, wij doen gewoon ons werk. Uitzwaaien hoeft niet en binnenhalen ook niet, dat doen onze vrouwen wel! Nu ik dit schrijf zie ik ook weer dat ik een beetje afdwaal en kom zo weer tot de orde van de dag en ga maar weer verder met waar ik mee bezig was, namelijk de spelers een beetje presenteren.

De Bössel is een jerkbait die ik nieuw in de doos heb gekregen van Jos voor het verspelen van enkele kunstaasjes vorig jaar.

En hier nog en speler die het goed doet. Hier ving Jos in 2011 zijn eerste metersnoeken op en dit is ook het verspeelde aasje. Dit is nu eens een speler die zijn werk goed doet en hij kost amper €6,00 in de uitverkoop. Hier praat je niet over miljoenen voor iets goeds!


De 4 Play grote versie; nu maar hopen dat hij weer grote snoek in de boot brengt!
Dan hebben we nog de XL, ook een goede speler. Deze bracht voor mij ook een mooie snoek in de boot, het was geen metersnoek, maar toch, hij doet zijn werk.

                                                         Deze in het zwart !

 En in een mooie oranje-achtig kleurtje!
Dan hebben we nog de Big Bandit, de grotere broer van de Buster I. Deze is ook nieuw aangekocht,
ook weer voor een prikkie op de beurs.

 En ook deze gaat mee en ook nog één in een andere kleur. Dat gaat zeker werken, we hebben tenslotte 6 dagen om het waar te maken!

Zo, die zitten alvast in de box en er is nog ruimte over voor andere spelers die nog even nagekeken moeten worden om mee te gaan naar het grote water. Maar deze komen voorlopig niet uit de box, niet eerder dan 9 september. Het is nog een eindje te gaan, maar je zou ze maar vergeten, deze staan vast paraat. Er is nog een speler onderweg, deze wordt speciaal met de hand gemaakt en behoort bij een deal die ik gemaakt had en is binnen enkele weken klaar, ruim voordat we naar Ierland afreizen. Hoe die eruit ziet weet ik nog niet, ik laat me verrasssen.Één van de stekken waar een paar mooie snoeken liggen te wachten is Holy Island. Hier haalde Jos zijn metersnoeken weg. Dat eiland is een stukje varen, bijna een uur als je er slepend naar toe vaart, maar dan heb je ook een topstek om te vissen en het uitzicht is adembenemend!
Ook een mooie plek om de lunchbox en een kopje noedelsoep te nuttigen; en hier worden altijd ideeën opgedaan.

Volgende update in een ander verslag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het mag niet!

    Wat een weer, wat een weer! Op zo'n manier komt er toch echt niks van vissen, en kun je alleen maar afwachten dat het betere tijden ...