zondag 5 januari 2014

Billy The Kid!!!!

Ja vandaag weer vissen het wordt een gewoonte die lekker gewoon is en we er in houden!
Afgesproken voor van dag is om met Rogier en Mike The Pike het water onveilig te maken.
Nadat we afgelopen vrijdag een redelijk goede stek hadden gevonden die we jaren geleden ooit hadden bezocht maar niet voldeed aan onze verwachtingen was het afgelopen vrijdag het daar goed vertoeven. Dus vandaag voor herhaling vatbaar, we hebben nog niet alle snoeken in de pan gehad dus er kunnen er nog een paar bij.
Voor ons was het vroeg uit de veren rond 8.30 stonden we gedrie├źn al langs de water kant.
Nadat we de eerste 15 minuten samen opliepen was Mike daarna al weer verdwenen die had het rappe tempo vissen al snel onder de knie.
Rogier en ik visten samen op, na een kleine 20 minuten was de eerste snoek voor mij een feit en 67 cm kon in de pan.

We gingen vlot weer verder en snoek nummer twee kwam al snel daarna om de hoek kijken.

Deze had het kat en muis spel volgens mij uit gevonden, de pesterijen van deze rakkert waren niet van de lucht tot zes of zeven keer toe dacht hij Rogier en mij te foppen, Rogier had ik erbij geroepen na de zesde keer misschien dat zijn aasje een beter effect zou hebben.
Nadat ik het bijna had opgegeven ging ik het eens van de andere kant proberen, deze muis moest toch in de pan komen.
En ja hoor na een benadering van de andere kant trapte de muis in de val en kon snoek nummer twee 77 cm ook in de pan.

Hierna slaat bij mij de draad om de top en knats weg Buster en de reel sloeg vast door een kleine pruik. Snel werd er een andere reel opgehaald uit de auto, en in de tussen tijd verspeelde Rogier zijn eerst rakkertje.
We gan verder Mike is in geen velden of wegen te bekennen! Dus er moest even een gebeld worden hoe de stand van zaken was.
Mike bleek naar zijn zeggen nog geen vis te hebben gevangen!
Na een klein kwartier kwam Mike dan weer onze kant op en de gluiperd had een rakkert van 93 cm in de pan gewerkt en dat helemaal in het geniep.
Hij was weer geheel in zijn nopjes en begon gelijk al van dit is de grootste van vandaag, gelijk werd er door Rogier en mij op de rem getrapt van zeg dit nou niet de dag is nog lang.
Maar O, O, O wat zal het moeilijk kunnen worden om hier over heen te gaan 93 cm is niet mis.
We gingen vrolijk verder, we kwamen op en ander stuk terecht, hier slaat Mike toe met getrokken pistool haak hij weer een dikke rakker maar schiet gelijk weer los.
Oeps bijna was het onmogelijk geworden dit op deze dag te gaan evenaren, maar het was mooi geweest als deze rakkert in de pan was gekomen.
Hierna zie ik in mijn rechter ooghoek een mooie duiker liggen, plaats er een mooie worp voor langs maar levert niets op! Dan ga ik maar boven op de duiker staan en doe een worp meer naar rechts een hoek in en dan is het Bammes in eerste instantie denk ik dat ik muurvast  op de bodem zit geparkeerd.
Maar er komt beweging in met deze worp is het een schot in de roos, diep blijft de Buster onder water.
Ik roep de jongens vast om klaar te gaan staan om een foto te maken, Mike is helemaal verschrikt en denkt dat deze dikke dame de meter grens gaat passeren maar ik stel hem gerust dat hij er onder zit.
Na een ferme en mooie dril kan de rakkert eindelijk op de kan 95 cm, ik vraag nog even aan Mike wie de grootste vandaag heeft gevangen!


Mijn dag is al goed hoorde ik Mike vroeg in de ochtend nog roepen, maar die van mij nu ook.
Hierna krijg ik nog op en ander stuk behoorlijke aanbeet maar weet deze niet in een zilveren dollar om te zetten.
Dan blijf het lange tijd stil we hebben haast Rogier moet ons over een kleine twee uur weer verlaten.
We besluiten de woonwijken weer in te gaan Mike wijst ons een plek bij een brug waar een grote rakkert moet liggen dat is de tweede brug hij blijft bij de eerste hangen en Rogier en ik hebben het vermoeden dat het ook brug 1 is waar de rakkert is.
Dan even later zien we gedrie├źn een flinke kolk bij brug twee en heel snel trek ik mijn revolver, euh hengel zoals Billy The Kid
dat vroeger deed, en meer in een reflex, eigenlijk  op dat moment was ik misschien vandaag de hebberd.  Maar dat is ook mijn  reflex een kolk en, en werpen. Ik zag ook Mike in mijn ooghoek reageren. En dan krijg je zulk soort worpen, en meteen is het Bammes en hangen even later komt snoek nummer 4 op de kant 91 cm.
Hier door ontstaat  enige, onenigheid dat dit de snoek voor Rogier had kunnen zijn ja op dat moment was ik misschien en beetje een Hebberd. We zijn er op dat moment wel weer over eens dat wie dan ook er geworpen had of alle drie tegelijk mijn reflex het snelste was!
We gaan weer verder het is dan weer tijden niets, Mike blijkt naderhand nog een rakkertje van 35 cm

te hebben gevangen ergens waar wij niet bij mochten zijn, en miste hier door wel de vangst van Rogier een mooie snoekbaars, van 71 cm.
Rogier die in zijn vissersbestaan nog nooit en snoekbaars had gevangen was er zeer content mee.
Daarna was het tijd voor Rogier om weg te gaan, Mike in ik moesten de rest van de middag samen verder.
Mike weet de jerkbait hengel van mij door hem in gebruik nog even in drie stukken te toveren, en is hier behoorlijk door van slag dat hij bijna niet meer verder wilde vissen.
Maar we hadden nog een reserve bij ons dus door vissen met die hap.
Ik haalde nog een half nat pak door een sloot over te steken die toch iets dieper was dan ik dacht.
Daarna raakt Mike nog een Buster kwijt zijn laatste dus die is geen bedreiging meer voor me voorlopig!

Tegen het einde van de middag komt voor mij nog rakkert nummer 5 in de pan ook 77 cm.
Hierna besluiten we deze vis gronden te verlaten en naar his te gaan, het is weer mooi geweest.

Op naar een volgend avontuur en A JE TO!!

de teller staat op 146 stuks.3 opmerkingen:

 1. Hoi Age,

  Zitten weer zeer mooie vissen tussen zie ik. En een snoekbaars in die woonwijken had ik niet verwacht. Verder weer een leuk verhaal, ga zo door en je haalt de 200 snoeken nog wel dit seizoen.

  Groeten JP

  BeantwoordenVerwijderen
 2. JP het is de bedoeling dat het er 250 worden!
  Age

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha, dan moet je nog flink aan de bak.
  Maar als je telkens van zulke visdagen hebt met 5 vissen in de pan, kan het natuurlijk hard gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Soms heb je van die momenten!

  Afgelopen donderdagavond maar weet eens met de pen op karper. Rogier belde of ik zin had even op karper te gaan vissen. Nu moet ik zeggen ...