zaterdag 18 augustus 2012

Whisky Barrel Fishing!!!

Er moest vandaag toch gevist worden, maar ja, is dat met die hitte is dit wel en goed plan!
Na lang beraad toch eerst maar eens even met de snorfiets de weg opgegaan. Ik moest nog nieuw draad halen voor de vistrip naar Ierland. Zo kon ik mooi even door de polder richting Maarssen, en gelijk even de plaatselijke hengelsportleverancier aandoen en daar de lijn ophalen.
Nu nog maar hopen dat ze het op voorraad hebben, want het assortiment laat daar de laatste tijd een beetje te wensen over. Onderweg er naar toe wel wat witvissers tegengekomen die lekker onder de parasol zaten te hengelen met een biertje erbij, maar voor de roofvis zijn dit toch geen temperaturen.
Dus moest ik maar eens wat anders verzinnen; er moet toch vis op de plank komen, de voorraad gerookte vis begint een beetje dunnetjes te worden.
Maar hoe nu aan vis te komen? Waar en op welke stek? Thuis in de vijver kan, maar om nu de koikarpers uit de vijver te stropen is geen optie.
Ik krijg gegarandeerd problemen met de buren, die altijd wel stiekum boven uit het raam in je tuin zitten te kijken. Dan krijg ik  het idee van Whisky Barrel fishing. Ik weet niet of het al uitgevonden is. Als dat niet zo is, dan is dat nu het geval: Whisky Barrel Fishing is geboren!!! De dropshot methode is hiervoor het meest geschikt; gewoon de lijn naar beneden laten zakken en hopen dat er vis te vangen is.
En zo ging ik aan de slag!!
En of er vis zit in een Whisky Barrel en wel op eiken gestookt ook nog.
En zoals je kunt zien is de dropshot methode daar wel geschikt voor .
Misschien moet ik dit wel vaker gaan doen. Als het warm weer is, is het de meest humane manier van vissen. De vis hoef je niet te reanimeren en ook het gebruik van haken is niet nodig.
Misschien kan  er wel een Whisky Barrel competitie worden georganiseerd. Ik weet dat ik de uitvinder ben hiervan, zolang ik geen filmpjes zie die eerder zijn gepubliseerd!
Dit is trouwens ook de generale voor de vistrip van Jos en mij naar Ierland, ik ben in ieder geval goed voorbereid voor deze trip.

Op naar een volgend avontuur!!

1 opmerking:

Soms heb je van die momenten!

  Afgelopen donderdagavond maar weet eens met de pen op karper. Rogier belde of ik zin had even op karper te gaan vissen. Nu moet ik zeggen ...