woensdag 8 augustus 2012

Daar heb je hem weer hoor!!!

Jullie zullen wel denken: daar heb je hem weer, maar het schiet nu al echt op. Ik moet een update gaan geven over wat er nog meer aan aasjes mee gaat naar Ierland. Er is weer gesnoeid in het aantal aasjes. De aasjes die vorig jaar meegingen gaan nu ook nog wel mee, maar er waren er genoeg die dubbel in de box zaten. Nu gaan er nog maar drie boxen vol mee en daar blijft het ook bij. Box nummer 3 zit ook niet eens nokkie vol, er komen nog en paar aasjes bij. Twee zijn er nog onderweg, de Max van Koehoorn. Meer wordt er ook niet aangeschaft, het is genoeg zo. En dan wordt er toch nog niet eens met alles gevist, maar je moet toch keuze genoeg hebben. Nu hoeven we ook niet meer bang te zijn dat je de boxen niet meer dicht kunt krijgen, alles heeft plek en ruimte genoeg. Dus de zending kunstaas is klaar voor het vliegtuig en voor bestemming Ierland. Nu de onthaaktang nog eens nalopen, alhoewel ze nog gebruikt moeten worden, maar een drupje olie is nooit weg. De verbandtrommel moet ook nog even worden nagezien op de houdbaarheidsdatum, we moeten geen oude pleisters en verband bij ons hebben, ook hier zit bederf op Dat zou je niet denken, maar het is echt zo.
Molentjes moeten ook weer worden nagezien, de reels ook. Misschien nog nieuw draad erop, de onderlijntjes had ik al in orde gemaakt, dus daar hoef ik me geen zorgen om te maken. En desnoods koop ik een paar spinstangen bij onze vriend Herman en we moeten sowieso bij hem nog even langs voor een bakkie koffie en een sigaretje, maar dat zit wel snor. Je ziet: ik ben minder nerveus als voorgaande jaren en maak me lang niet zo druk meer over de spullen die mee gaan. Ook ga ik weer even kijken of de hengels goed in de koker kunnen, misschien kan nu de vliegenlat eens mee. Met een paar Streamers alleen ben ik bang dat als ik er heftig mee ga zwiepen, dat Jos ook meegezwiept wordt.

Na dit bovenste schrijven zit er inmiddels al weer een aantal weken tussen. De Max van Koehorn is ook intussen binnengekomen, het zijn er wel twee geworden .
Een echt met de hand gebouwd eenvoudig aasje, maar een eersteklas vanger. Misschien wel een onderschat aasje (zo zag ik hem eerst ook), daarom heb ik hem maar in twee kleuren aangekocht.
Dan nog maar een Strikers erbij voor het grote knalwerk.
En nog een paar Busters, maar hier blijft het ook wel ongeveer een beetje bij. Het is genoeg zo, door de jaren heen krijg je wat meer ervaring en zoveel aas hoeft er eigenlijk niet mee!
Maar je moet natuurlijk ook een beetje showen met je aasjes.
Mooi goudkleurig Bustertje doet het altijd goed, reflecteert mooi in dat heldere water daar.
Ook deze zilverkleurige Buster neemt veel licht op en schittert ook zo mooi onder water.

Deze oudgediende Screaming Devil heeft al wat snoeken gezien, maar mag toch mee. Een aasje dat Jos zeker uit moet proberen!
We doen er gelijk nog maar een ander kleurtje bij, dan kan Jos kiezen welke hij aan de lijn wil knopen.
Zo, de kunstaas boxen kunnen op slot en kunnen de koffer al in. Drie boxen vol is achteraf toch net zo veel als vorig jaar, maar iets minder gevuld en dat scheelt toch wel weer 200 gram bagage.
De hengels worden nog niet ingepakt, er moet nog een keer een hengeltje worden geworpen.
Jos moet nog even gebeld worden of hij de bustickets al heeft geregeld, ik moet nog even kijken of er intussen een reddingsvest op marktplaats staat voor weinig!
Het is nu op de kop af nog vier weken te gaan. De Spicy Chickenwings hebben we over een maand om deze tijd al lekker op zittten peuzelen en ook een T-Bone van een ons of 7 zit dan al in de buik en gaat richting onze darmen! Onrustige nachten komen eraan, er gaat nu geen dag voorbij dat ik er niet aan denk.
De dartpijltjes moeten worden opgezocht voor onze Killaloe dart competitie 2012.
Ferdinand Heijerman moet worden gemaild dat we onderweg zijn en Herman Molenaar moet ook gemaild worden voor de koffie. We zullen maar als troost dat we dit jaar niet bij hem komen logeren een pak of twee stroopwafels meenemen en een pot met poeder koffiemelk, daar is hij nogal gek op. Ik moet nog even geld gaan wisselen: de Hollandse Euro's voor de Ierse Euro's. Het zal je gebeuren dat je het geld niet kan wisselen daar aan de andere kant van het water!!
Een slof sigaretten moet ik maar weer op Schiphol kopen, dat scheelt altijd weer een euro op tien pakjes.
Voordat ik het vergeet: er moet weer een nieuw meetlint gekocht worden, want de oude is wat roestig geworden. Misschien dat ik nog ergens een goede heb, anders moet er toch een nieuwe komen!
Tja, waar moeten we nog meer aan denken? Ach, dat zien we nog wel. Over drie weken hebben we nog een groot feest en dan kan ik met Jos alles nog wel even goed doorspreken en misschien zie ik hem voor die tijd nog wel. We zijn weer druk, druk, druk. Het hoofd loopt weer over van gedachten; de Ierse muziek galmt weer door de huiskamer, ik moet de Ierse Bezemdans nog oefenen, die wil ik daar toch eens uit gaan voeren. Ik wil ze een poepie laten ruiken daar, dat een Hollander zoals ik ook de Ierse Bezemdans kan doen. Ik moet de eigenaresse van The Anchor Inn nog even bellen dat ze Jos mee de dansvloer op moet trekken om een dansje te doen. Dit keer is hij aan de beurt, niets geen gezeur van ik heb een slechte heup of zwakke knie; nee dansen dat gaat hij doen Ik zoek wel een oud vrouwtje van een jaar of 60 voor hem op, die lopen er immers genoeg.
We zien wel of er nog een update van dit verhaal gaat komen, ik denk het wel. Maar de vliegenlat gaat toch maar definitief niet mee, er gaat toch niet mee worden gevist!

Op naar misschien de volgende UPDATE!


2 opmerkingen:

  1. kun je voor mij misschien een pakketje meenemen voor de heerMC.Scareface

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan altijd, wwont hij soms op Sharkway Nr 5

      Verwijderen

Vogels kijken.

Ik.heb weer wat gefotografeerd de laatste tijd. Hier het resultaat. Veel kijk plezier. ...