dinsdag 10 december 2013

Volgens Mike The Pike!! (Het is goud wat er blinkt)

De zaterdag 7 december maar eens een keer weer alleen op pad gegaan, na een zware week was dit wel even nodig.
Even het koppie leeg maken na een week met weinig slaap even het duffe gevoel uit de kop kwijt zien te raken, of frisse wind door de oren laten blazen.
Ik zocht vandaag maar eens een stuk op dicht in de buurt dus weinig kilometers rijden, en die stukken zijn er legio in de provincie Utrecht.
Dus een stek is dan gauw gevonden ik nam er maar eens één waar ik begin van het seizoen al eens was geweest. Deze stek daar had ik toen toch een paar leuke snoeken gevangen, en kon nu mooi eens kijken het er nu voor zou staan. Het zijn nu de beste maanden om een hengeltje te uit te werpen!
De eerste snoek was al gauw gevangen, en de dan na een korte dril kan 67 cm in de pan tevens mijn eerste foto met mijn tijdelijk nieuwe regenpak.
Dan is het lange tijd niets meer en dit terwijl ik er veel van had verwacht op een zaterdag vissen.
De tweede snoek komt dan pas na dik twee uur vissen, maar dan heb je ook wat.
Het is op een stuk waar ik eigenlijk niet nog een keer gezien wilde worden maar de wanhoop was voor mij nabij 1 snoek op zaterdag is niet genoeg.
Ik ga hier dus op jacht naar een snoek die Mike een paar weken geleden had gevangen, en op dit vis uitje een heftige discussie uitbrak tussen deze beide vis maten. Zo heftig dat ik Mike voor straf een keer niet heb meegenomen en in zijn snoeken sop liet gaar koken!
Na op deze stek eerst een pakje stink stokjes te hebben gekocht kon de jacht beginnen1
Na een kleine 15 minuten kwam deze rakkert van 76 cm naar het oppervlak en kon zo de pan in gewerkt worden.
Zo'n dagje vissen doet je toch wel goed zeker na weer een onrustige nacht van die Galblaas een koliek aanval noemen ze zo iets, het lijkt meer op een aanval van een regiment kozakken, die met een man of 40 je maag perforeren met een bajonet.
Maar na deze vangst was het weer lange tijd stil er moest weer actie ondernomen worden!
Het liep alweer tegen een uur of 16.00 in de middag en twee snoeken over bijna een hele dag vissen is nog steeds niet veel. Ik besluit het uit het verleden altijd raak stekje maar eens te bezoeken.
Dat altijd raak stekje is het al jaren niet meer maar ook nu weer de wanhoop is nabij hoe kom ik anders aan 250 snoeken dit seizoen!
Na twee worpen is op het altijd raak stekje uit het verleden toch weer eens raak, een snoek van 54 cm komt in de pan.
Het is tijd voor worp nummer drie en ook deze worp wordt verzilverd, en nu komt er een snoek van 56 cm in de pan.
Nog ben ik niet voor de volle 100% tevreden en besluit ergens te gaan vissen waar het niet mag en dan is het al donker. Nu zou je wel denken leert hij het dan nooit! NEE, NEE, NEE ik leer het nooit een oude vos verliest wel zijn haren maar niet zijn strekken. En laat het commentaar maar komen, iedereen doet wel eens iets wat God verboden heeft dus ik ook, maar dit is iets wat God niet verboden heeft Jezus was tenslotte ook een visser of was dat iemand anders uit de Bijbel!
En vissen werd toegestaan dus er zijn eigenlijk geen verboden visgronden.
Maar even nog wat anders ik wordt steeds bekender nu kwamen ze al vragen voor een handtekening terwijl ik bezig was met een vissessie.
Nu de verboden stek, daar het rondje gelopen maar toch niet op mijn gemak steeds schuchter om mij hen kijkend ging ik te werk en het resultaat daar 1 kleine volger.

Dan de Kop van het verhaal Het is altijd goud wat er blinkt!

Dat zullen we wel zien!
Zondag 8 december, stond in de agenda een afspraak vissessie met Mike.
Mike heeft voor werk gedaan hij weet een paar nieuwe stekken, aan mijn hoela ze waren al eens bezocht door mij op 1 na dan.
De eerste niet goed bereikbaar, op zondag dan kun je het erf niet op.
De tweede te ondiep en rondom vol hondenpoep niets dus, nou niets een halve benzine tank armer!
Dan maar wat ander water bezoeken , wat een drama Mike staat 2 snoeken voor en dat is dan al rond een uur of 13.00 en dan hebben we al een tijdje gevist Mike weet twee rakkers te vangen.
Erg mooi van kleur 64 cm maar waarom moet Mike deze nu vangen!
Dan de volgende rakkert ook voor Mike.
En dan die stomme grijns op zijn Face!
Het duurt lang voordat de eerste snoek voor mij op de kant komt, Mike komt met de opmerking Het IS GOUD WAT ER BLINKT VOOR MIJ, en weer geef ik hem de waarschuwing juich nooit te vroeg.
Na een lange tocht komt dan voor mij de eerst snoek op de kant na eerst twee lossers te hebben moeten verwerken, en ook nog een in twee stukken gegooide BBZ.
Eindelijk kan deze rakkert in de pan 56 cm.
Na nog eens een tijd door vissen kan eindelijk voor mij snoek nummer twee in de pan.
Deze rakkert 60 cm.
Eindelijk na vele uren vissen een beloning en we staan weer gelijk.
Maar Mike laat het er niet bij zitten en komt met de Joker op de proppen. Een afgekloven snoek van 71 cm.
Ik moet toegeven Mike lijkt de dag goed af te sluiten met dit af gekloven rakkertje!
Maar ik kom terug we bezoeken nog een mooie stek en pak daar ook snoek nummer 3 en exact ook 71 cm we staan weer gelijk.
Het is tijd om weer naar huis te rijden maar voor wij dat doen stook ik Kelly even heet.
Het is tijd voor een bak warme en verse thee.

Hierna rijden we naar huis het schemert alweer ik neem eens een andere route en kom in een plaats waar we al tijden geen interesse meer in hebben. Ik kom nu langs een stuk waar van ik sterke verhalen van vertel tegen Mike dat ik daar voor het eerst kwam en leuke snoeken had gevangen in een ver en lang gelden verleden.
Mike zijn interesse is gewekt hij wil mij met nog een paar snoeken om de oren slaan en zo de nederlaag van vandaag voor mij nog duidelijker maken als dat het al is!
Nou te maar dan ik waag nog een poging en geef toe om ook daar toch nog even te proberen een snoekje te vangen.
Verschillende worpen doen we hier, maar er komt niets in de pan dan naderen we een brug hier zou je wat verwachten maar niets helemaal niets.
Mike duidelijk gehaast loopt voorop en slaat de mooiste stukjes open stukjes die ik zelfs in het schemer nog goed kan zien!
Dan maar eens bij en in het water liggend stukje pol met riet en wat blad er om heen.
Daar met uiterst uitgekiende worp plaats ik de Buster vlak tegen deze riet pol, dit zijn de stukjes die Mike altijd laat liggen.
Hier klap er gelijk een mooie dikke rakkert vol op de Buster, Mike heeft nog niets in de gaten, pas tijdens het uit het water halen van de rakker merkt hij dat het mis is.
Na een foto even meten 76 cm eindelijk kan er weer een lach bij mij af. Grijns
Mike is volkomen van slag weer krijgt hij de deksel op de neus, ik heb zin om hem nog iets aan te drukken!
Weer loopt hij ergens voorbij wat hij niet moet doen een overhangende boom ik zeg nog tegen hem kijk dit soort stukjes sla je altijd over en juist daar liggen de snoeken en kik zeg nog let maar op er kan zo een snoek op duiken en met dat deze woorden uit mijn mond rollen duikt er een rakkert op!
67 cm.
Nu is het donker Mike heeft alles wat er aan goud blinkt aan mij overgedragen daar waar het hoort.
En dan nu naar huis, er zit bij thuis komst een ander rakkertje te wachten kleine Daan.

OP naar een volgend avontuur en A JE TO!!

De Teller staat op 123 snoeken.
 

1 opmerking:

  1. Mike de Pike moet je alleen meenemen om foto's te maken en thee te zetten.
    Snoeken moet hij maar doen in zijn eigen tijd.

    BeantwoordenVerwijderen

Irritante karper!

  Vandaag maar weer een paar uurtjes met de vlokhengel erop uit geweest. Het was er weer voor met de ruisvoorn wil het nog niet echt. Maar a...