dinsdag 28 februari 2012

Met Streamers en vlieghengel op snoek!!

Even weer iets anders. Met dit druillerige weer en druk druk druk op het werk heb je iets minder tijd om uit het werk de hengel te pakken.
En wat moet je dan? Je pakt maar weer eens een goed boek uit de boekenkast en je gaat maar weer eens wat lezen.
Laat ik nu net het verkeerde boek pakken, een boek waar je in verzuipt, en waardoor je zin krijgt om het harde kunstaas en de Buster eens te vervangen voor bont of een pluk veren met een haak er aan.
Dat verkeerde boek zet je weer op andere gedachten, misschien brengt het mijn seizoensrecord wel in gevaar! .
                                                 Het gaat om dit verkeerde boek !!
Niet dat het zo echt verkeerd is, maar het om zeep helpen van je relatie met de Jerkbaithengel en de Buster kan hierdoor zomaar gebeuren.
Ik ga hem verruilen voor een slap stokkie, een zwiephengel met een stuk bont met haak aan de lijn, of een pluk met veren en een haak!
Die zwiepstok heeft al weer een tijd aan de kapstok gehangen en het stof moet er nodig weer eens af. Eens kijken of hiermee nog een rakkertje of rakker te vangen is.
Als je dit boek leest kun je weer eens lekker wegdromen. Ierland komt op een geweldige manier voorbij drijven; dat in weer en wind vissen met de vliegenlat met streamers op snoek.
Helaas geef ik het te weinig kansen, ook omdat het op de stukken die ik meestal afvis moelijk vissen is met de streamer en de vliegenlat.
Maar er gloort hoop aan de horizon, ik heb wat mooie stukjes ontdekt waar wat meer ruimte is om lekker te zwiepen.
Lekker weer vermoeide armen krijgen en een zere ellboog en schouders, lekker beulen!!
Want dat is het wel, het is een stuk vermoeiender dan gewoon met je spin of jerkbait hengeltje.
Maar het heeft ook zijn voordeel, zo heb je behalve een onthaaktang en een jaszak vol streamers verder niet meer nodig om mee te zeulen; elk nadeel heeft zijn voordeel!!!!
Nu kun je wel een stuk minder worpen maken dan met de spin of jerkbaithengel, maar ook dat kan zijn voordeel hebben .
We zullen wel zien wat het wordt, misschien vangen we wel helemaal geen rakkertje of rakker, het blijft tenslotte vissen, we moeten ook hier geluk hebben.
Plaatje bij het praatje: het landingsnet is om het wat mooier te maken, hier zal ik geen snoek mee kunnen scheppen. Het formaat is een beetje te klein. Misschien past een rakkertje er net in, maar mee gaat hij niet.
Misschien morgen even uit het werk in de achtertuin van Wibi Soerjadi, daar liggen misschien de kansen. Even proberen of er wat zit in dat kleine slootje daar en het kan net voor het eten!
Het is wel een stukje beschermd natuurgebied daar, maar dat brengt de spanning alleen maar omhoog.
              De zwiepstok weer een beetje opgepollijst.
                                De Reel weer uit het vet !
                                              Twee vers gebouwde Streamers van bont!
                               Het enige wat aan dit bijna totaalplaatje ontbreekt is een verse snoek!

Misschien dat als ik morgen echt op tijd klaar ben op het werk dat ik de poging maar eens moet wagen,
Er kan dan een goed uurtje geworpen worden. Snoek zit er in die achtertuin bij Wibi wel, al zijn ze niet echt groot. Maar we gaan er een paar worpen naar doen; de tijd zal het leren!

Op naar dit met bont gevoerde avontuur!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het mag niet!

    Wat een weer, wat een weer! Op zo'n manier komt er toch echt niks van vissen, en kun je alleen maar afwachten dat het betere tijden ...